sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Talopakettia ootellessa

Nyt on valmistelevat pohjahommat lähes tehty ja ootellaan talopakettia. Mallia talon rakentumisesta voi urkkia naapurin puolelta jossa on jo melkein vesikatto päällä. Siellä oli tullut sen verran takapakkia että tuli väärät päätylaudotukset (peltikaton mukaan) ja väärän väriset mustat kattohuovat. Rakentamistapaohje vaatii ruskeaa huopakatetta. Meille tästä on se hyöty että kun on samanlaiset paketit ja sama työporukka niin meän paketin puutteet tulee tarkistettua sitä mukaa mitä toisessa on väärin. Saa nähä mitä ne meille kämmää kuitenki pakkauksessa.

Sattuipa meillekin pieni takaisku kun viemärin monttua kaivoin auki sadevesien ja salaojien kytkemistä varten. Koitin tehdä lapiolla mahdollisimman pientä kuoppaa johon luonnollisesti laidoilta vyöryi lisää maata syvemmälle mennessä. Pääviemärin tarkistuskaivon huppu olikin jäänyt niin hilkulle että kun lopulta naapurin Pekka nappasi pikkukaivurilla kauhallisen niin uusi vyörymä kaatoi viemärin hupun ja viemäriin helähti 30cm verran hiekkaa ja kiviä. Pakko oli soittaa paikallinen loka-auto imuroimaan ja pesemään viemäri ettei sitten asumaan päästyä jää tuotteet välille tukkoon. Saa nähä paljonko tulee siitä operaatiosta hintaa. Nyt on korkeampi huppu viemärissä ja viemärit kytketty. Sen verran jälkituumailua suoritettiin oikein porukalla että olisihan tuossa voinut käydä jälkeenpäin hullumminkin. Esimerkiksi kun pihaa tehdessä olisikin viemärinkansi jäänyt liian syvälle ja sitä olisi sitten alkanut nostamaan. Olisi ollut uusi kaivauksen teko edessä ja metrikaupalla imuroitavaa.

Toinen oma huolimattomuus paljastui kun satuin naapurin puolelle taas urkkimaan rungon pystytystä ja rakenteita. Olivat juuri alkamassa kasaamaan pääoven kuistin kattoa. Huomasin että naapurissa onkin kuistin tolppien anturat huomattavasti syvemmällä kuin meillä. Pieni mittailu ja aiheutti huolen ja piti syöksyä tarkistaan piirrustuksista oikea korko anturoille. Selvisi että noin 30cm pittää puottaa niitä alemmas. Muistanpa että meinasivat unohtua koko anturoiden sijoitus ulkotäytön yhteydessä. Ei muutaku lapio kätteen ja kaivamaan kuoppaa. Anturat saatiin onneksi siirrettyä ees taas vanhan kansan vipuvarrella eikä tarvinu selkää hajottaa tai koneita tilailla. Nyt on korot oikein ja oottaa tolppia.

Ei muutaku täyttään viemärien kuoppa hartiapankin valuutalla. Kuntoilumielessä, tuohon halonpilkkomisen lämmittelyksi. Sitte jos pääsee tiistaina hakemaan vielä kerran lätkän ja suorittaan lopputasauksen ennen talopaketin tuloa.

Näkymä about nyt kun on täytelty sisältä ja ulkoa.


Näkymä autotallin takaa että näkyy
naapurin tilanne pari päivää sitten. 


Tästä 15min eteenpäin ja taempi 
tötterö oli nurin ja viemäri täynnä hiekkaa.


Uus parempi tötterö ja pari lapiollista hiekkaa jo päällä.



Vanhan ajan vipuvarsi.



Puutyöpiste.


Työstettävä materiaali. 
Kaipa noilla ainaki vuoden pärjää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti